توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز


ویروس کرونا نامیده می شود ویروس کوئید 1
علاوه بر ایجاد اختلال در زندگی روزمره بسیاری از مردم در سراسر جهان ، از اجرای مراسم سنتی در برخی از کشورها از جمله ایران جلوگیری می کند. در این رابطه ، مقامات بهداشتی از مردم می خواهند روابط اجتماعی و خویشاوندی را محدود کنند.

توصیه ما به شما این است که برنامه های سفر و تا آنجا که ممکن است سفرهای خود را به تعویق بیندازید. اما اگر گردهمایی خانوادگی کوچکی دارید ، بهتر است توصیه هایی کنید تغذیه موارد زیر نتایج استفاده از این روزها برای کاهش مشکلات است.

ابتدا غذاهای پرمصرف نوروز را معرفی می کنیم:

میوه ها:

میوه ها از نظر مواد مغذی و طعم متفاوت هستند ، اما ویژگی های مشترکی نیز دارند:

1 آنها حاوی انواع آنتی اکسیدان ها هستند.

2 از آنجا که غذای این گروه معمولاً بدون فرآیند تهیه و پخت مصرف می شود ، میزان از دست دادن مواد مغذی و آنزیم های مفید آنها بسیار ناچیز است.

3 انرژی کمی دارند. البته آنها انرژی دارند و فرض کلی که “میوه شما را چاق نمی کند” اشتباه است و هر 100 گرم میوه برابر 5 قاشق غذاخوری برنج ، کربوهیدرات و انرژی است.

یادداشت مهم: برخلاف تصور عموم ، میوه های خشک که به دلیل طعم بسیار مورد توجه قرار گرفته اند ، به عنوان میان وعده یا غذای ناخواسته در نظر گرفته نمی شوند و برای بسیاری از گروه های خواص میوه توصیف شده است. اما توجه به این نکته ضروری است که میوه های خشک کالری بیشتری در واحد مقدار دارند. به همین دلیل است که آنها درست مانند آجیل هستند که اگر بیش از حد خورده شوند با تمام فواید خود چربی دارند.

مهره:

آجیل ها به گروه پروتئین ها تعلق دارند. قدرت آجیل در وجود مواد مغذی و ویتامین ها نهفته است.

1. کالری بالایی دارند مصرف این گروه از مواد غذایی کالری بالایی را برای بدن تأمین می کند ، که باید به درستی محاسبه شده و در بخش غذایی روزانه گروه پروتئین گنجانده شود.

2 محتوای سدیم بالایی دارند. اگرچه میزان سدیم موجود در این غذاها به طور طبیعی زیاد نیست ، اما معمولاً در حین آماده سازی به آن نمک اضافه می شود. میزان بالای سدیم هم برای افراد سالم و هم برای افرادی که فشار خون بالا دارند مناسب نیست.

3. بسیاری از خواص آنها با چربی های اشباع نشده در ارتباط است ، بنابراین خوردن آجیل مشکلی ایجاد نمی کند. اما روغن ها و چربی ها ، خوب یا بد ، 9 کیلو کالری انرژی در گرم دارند.

4- افزایش ماندگاری می تواند نوع روغن را تغییر داده و از خواص تغذیه ای آن بکاهد.

5- اگر شما از جمله افرادی هستید که در ایام نوروز آجیل زیادی مصرف می کنید ، باید در مصرف سایر غذاهای گروه پروتئینی ، یعنی گوشت قرمز و سفید ، ماهی ، تخم مرغ و محصولات لبنی دقت کنید.

دسر

کسانی که بعد از نوروز دچار اضافه وزن می شوند ، شیرینی را بزرگترین مقصر خود می دانند. شیرینی متعلق به گروه غلات است. آرد شیرینی پزی نوعی دانه تصفیه شده است که سبوس را از دانه برای شکل و طعم بهتر جدا می کند.

از دست دادن سبوس منجر به چندین رویداد مهم در این غذاها شده است:

1 این غذاها بسیاری از مواد مغذی مانند ویتامین B و آهن را از دست می دهند.

2 کمبود سبوس باعث افزایش سریع قند خون پس از مصرف این غذاها می شود و در نهایت پس از مصرف این غذاها در مدت کوتاهی احساس گرسنگی خواهید کرد.

3. سبوس آب زیادی را جذب کرده و حرکت غذا را در دستگاه گوارش سرعت می بخشد. حذف سبوس مقدار غذا در معده را کاهش می دهد و سرعت عبور غذا از معده را کاهش می دهد و منجر به یبوست می شود.

نکات منفی ذکر شده در بالا مربوط به خمیر تصفیه شده است. حالا فرض کنید می خواهید این شیرینی را بپزید. حتما مقداری شکر و روغن یا کره و خامه و شیر پرچرب به آن اضافه کنید. از آنجا که این غذاها فاقد ویتامین یا مواد مغذی هستند ، مصرف طولانی مدت می تواند به بدن شما در جذب این کالری ها کمک کرده و منجر به سوء تغذیه شود. یکی از عوارض سوء تغذیه از دست دادن اشتها است.

توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز:

خوردن روزانه حداقل 3 وعده غذایی اصلی (صبحانه ، ناهار و شام) را فراموش نکنید.

– در ایام نوروز ، بهتر است برنامه رژیم غذایی را مانند زمان های دیگر تنظیم کنید و از آجیل و آجیل و مقدار متعادل به عنوان میان وعده استفاده کنید. ولی مقدار غذا می تواند در هر وعده غذایی اصلی گنجانده شود کاهش او به خصوص یک شام بسیار کوتاه می خواست.


صبحانه این مهمترین ماده غذایی است که برای سلامتی و رفاه افراد اهمیت ویژه ای دارد. بهتر است افراد در طول جشنواره زود بخوابند تا بتوانند صبح تازه از خواب بیدار شوند و یک صبحانه کامل شامل نان ، شیر ، پنیر ، آجیل و مقادیر مناسب بخورند. بهتر است تا حد امکان از کره ، خامه ، پوست خودداری کرده و رژیم غذایی متنوعی از تخم مرغ ، خیار ، گوجه فرنگی ، میوه ها و آب میوه های طبیعی برای صبحانه تهیه کنید.

توت ، کشمش و خرما از جمله میوه ها هستند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نمی توانید خوردن میوه در مهمانی ها را متوقف کنید ، توصیه می کنیم این مواد را از صبحانه حذف کنید مگر اینکه (مصرف چای نیز ممنوع است).

-برای دریافت شکر در تعطیلات ، می توانید به اندازه مصرف شکر با چای انجام دهید.

هرم راهنمای غذا مصرف 2-4 واحد میوه در روز را توصیه می کند. در ایام نوروز ، به دلیل در دسترس بودن زیاد میوه ها به طور کلی ، مصرف آنها در مقادیر زیاد معمولاً زیاد و بیش از حد است. بنابراین ، به ویژه اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید ، مصرف میوه را به 2-4 واحد در روز محدود کنید.

– اگر شیرینی می خورید ، باید سهم نان و برنج را در رژیم غذایی کاهش دهید. در چنین مواردی ، استفاده از سالاد یا سبزیجات همراه با غذا می تواند علاوه بر ایجاد احساس سیری از پرخوری یا سوء تغذیه نیز جلوگیری کند.

– میزان شیرینی و شکلات در روز را با عزم و میزان آجیل تعیین کنید. سهام خود را کنار بگذارید و چیزهای بیشتری بخواهید.

مصرف غذاهای چرب و سرخ شده را کاهش دهید. مقدار زیادی غذای آب پز و پخته بخورید.

می توانید وعده های غذایی عالی را در کدو ، هویج ، سیب زمینی ، کلم بروکلی و مرغ تهیه کنید که ارزش غذایی بالایی دارند و در عین حال کالری بالایی ندارند.

– روزانه 8 تا 11 لیوان آب بنوشید کاهش مصرف آب در نوروز مهمترین عامل مضر برای سلامتی است.
از سوی دیگر ، مصرف آب زیاد غذا نمی خورد و احساس سیری را در شما ایجاد می کند.

مصرف زیاد شیرینی و شکلات در ایام نوروز مانند سایر موارد ، می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود. مصرف بیش از حد تنقلات ، شیرینی و شکلات در این روزها در کودکان اغلب باعث مشکلات گوارشی مانند درد شکم ، تهوع و استفراغ می شود و همچنین از مصرف غذاهای اصلی جلوگیری می کند و بنابراین ادامه این وضعیت به مدت 2 هفته در تعطیلات. پیچیدگی نه سرگرم کننده است نه آسان

– شیرینی و شکلات می توانند اشتها را به ویژه در کودکان کاهش دهند. بنابراین با فاصله 2 تا 3 ساعت از غذای اصلی ، مصرف کمتر آنها توصیه می شود.

شیرینی و شکلات را دور از دید نگه دارید. وقتی شیرینی روی میز است طبیعی است که هر چند دقیقه یکبار آن را انجام دهید
خوردن شیرینی

فعالیت بدنی و ورزش کافی داشته باشید.

موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید