محسن زهرایی، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری وزارت میگوید مهاجران غیرقانونی افغان نگران هستند که در صورت تلاش برای واکسینه کردن فرزندانشان دستگیر و به کشورشان بازگردانده شوند، در حالی که دیگران نگران هزینههای آن هستند.
زهرایی گفت: این امر باعث شیوع سرخک به ویژه در میان جمعیت افغانستانی شده است که ایران را سیل کرده است.
وی خاطرنشان کرد: با هماهنگی خوب با وزارت کشور، اتباع افغانستانی و پاکستانی می توانند بدون توجه به اقامت قانونی یا غیرقانونی در ایران به تمامی مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده و فرزندان خود را در برابر سرخک و سایر بیماری ها واکسینه کنند.
«بیشتر کسانی که از سرخک رنج می برند زیر ۱۰ سال سن دارند. لازم است همه خانواده ها فرزندان خود را در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ ماهه علیه سرخک واکسینه کنند.
این مقام مسئول افزود: سازمان بهداشت جهانی از ایران به دلیل موفقیت در از بین بردن سرخک با وجود کشورهای همسایه قدردانی کرده است.
زهرایی تاکید کرد: این دستاوردی است که باید از آن محافظت کرد.
وی گفت: برای این منظور، وزارت بهداشت ۳۰۰۰ مورد مشکوک به سرخک را در یک ماه شناسایی کرده است، اما تعداد مبتلایان با ۱۲۰ مورد تایید شده تا اوایل هفته گذشته در حال افزایش است.
وی هشدار داد سرخک حتی از ویروس کرونا هم مسریتر است و جان ۱ تا ۵ درصد از جمعیت مبتلا را در کشورهایی که در آن شیوع دارد، میگیرد.